Van a naar beter.

Het doet ons plezier dat je met de trein reist. Maar we willen dat jij ook plezier beleeft aan je treinreis. Dus blijven we onze diensten verbeteren.

En we ontwikkelen nieuwe diensten. Zo wordt reizen met de trein nog aangenamer. Ook als het regent, ook als je net je trein gemist hebt of als er onverwachts iets verandert aan onze dienstregeling, willen we dat je met een goed gevoel op de trein stapt of een station bezoekt.

1.

De juiste reisinfo, altijd en overal

Welke trein neem je het best? Wat is de beste reisweg? Is er een aansluiting? Wat in geval van vertraging? Onze tools vertellen het je. Zo reis je vlot en aangenaam met de trein, altijd en overal.

Update van de vertrekschermen in het station: extra info!

Nu voorzien we een belangrijke update met een splinternieuwe functionaliteit : je zal voortaan weten wanneer je trein aankomt en wanneer hij aan perron staat. Dit om je verplaatsingen in het station te vergemakkelijken.

Lees meer

Onze nieuwe iOS stationschef maakt het je makkelijker!

Vanaf nu zijn de nieuwe versies van onze applicaties voor iPhone en iPad beschikbaar. Een app die nog beter inspeelt op jouw behoeftes en verwachtingen.

Lees meer

De NMBS app: zo makkelijk kan reizen zijn

Reis vlot en zorgeloos met onze gratis app. De app geeft je een compleet overzicht van alle informatie over het openbaar vervoer in ons land.

Lees meer

Al uw info over de dienstregelingen gepersonaliseerd in een brochure!

Lees meer

Kijk al onze gegevens in

Je wenst jouw idee verder uit te werken met behulp van onze uurgegevens? Zeer eenvoudig!

Lees meer
2.

Niets zo eenvoudig als de trein nemen

Reizen met de trein moet vlot en eenvoudig zijn. Daarom doen we er alles aan om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, ook als je je treinreis combineert met andere vervoermiddelen. Zo kan je zonder probleem met je vouwfiets de trein op. Of verder reizen met bus, tram of metro.

Maak het jezelf gemakkelijk, met de MOBIB-kaart

De MOBIB-kaart is een chipkaart die je abonnementen groepeert: je NMBS-abonnementen, maar ook abonnementen of biljetten van de MIVB, TEC, B-parking, Cambio, Villo en de Lijn.

Lees meer

De reisplanner zet je goed op weg

Plan je reizen van deur tot deur met de handige reisplanner op de home page van detrein.be.

Lees meer

Blue-bike : een fiets in elke stad

Met de fiets naar het station komen, de trein nemen, en vanaf het eindstation verder fietsen? Heel gemakkelijk. Maak kennis met Blue-bike.

Lees meer
3.

Vind en koop eenvoudig je biljetten

Waar en hoe koop je een biljet? Hoe kan je je treinabonnement verlengen? Hoe herlaad je abonnementen in combinatie met de MIVB, TEC en De Lijn? We maken het je gemakkelijk dankzij, onder andere, onze app, website en automaten.

City Pass Antwerpen

Reis onbeperkt in Antwerpen met trein, tram en bus!

Lees meer

City Pass Gent

Reis onbeperkt in Gent met trein, tram en bus!

Lees meer

Je biljet opladen op je e-ID? Makkelijk!

Wist je dat je je ticket ook op je e-ID kunt plaatsen? Makkelijk, snel en handig! Ontdek hieronder wat je moet doen om nog lichter te reizen!

Lees meer

City Pass: neem onbeperkt de trein, tram en bus voor amper € 1,33/dag

Reis onbeperkt in Gent en Antwerpen met trein en bus!

Lees meer

Vereenvoudiging van de Vervoersvoorwaarden

We willen jou altijd duidelijke en eenvoudige informatie geven, waar en wanneer je dat wenst.

Daarom hebben we de vervoersvoorwaarden anders ingedeeld waardoor zij beter en makkelijker toegankelijk zijn. Daarnaast zijn ook alle regels vereenvoudigd en geüniformiseerd.

Lees meer

Met de automaten kan je heel eenvoudig een biljet kopen

Snel een vervoersbewijs kopen voor je op de trein stapt? En met de kaart of cash betalen? Dat kan je snel en eenvoudig aan onze automaten.

Lees meer

Met onze app heb je je biljet altijd in de hand

Je biljet kopen via onze iOS of Android app? Dat kan, en het is ook nog eens heel gemakkelijk via de reisplanner.

Lees meer

Je abonnement online verlengen? Enkele kliks en klaar!

Lees meer

Met de trein naar de Ancienne Belgique!

Je bent een echte muziekliefhebber en gaat vaak naar optredens in de AB? Dan hebben we goed nieuws! NMBS en AB hebben de handen in elkaar geslagen om sinds 27 april 2016 een voordelig biljet te kunnen aanbieden: €9 H/T in tweede klasse vanuit eender welk station in België.

Lees meer

Verleng je abonnement met de MOBIB-kaart

Heb je een MOBIB-kaart en wil je je abonnement van de NMBS, MIVB, TEC en/of De Lijn verlengen? Eenvoudiger kan het niet!

Lees meer
4.

Je vindt steeds meer diensten in onze stations

Onze stations zijn goed gelegen. En ze bieden je ook vele diensten die je goed van pas komen. Zo stap je altijd graag een station binnen en vind je wat je nodig hebt.

Jongste reizigers extra in de watten gelegd: gratis spelletjes voor op de trein!

We willen het reizen met de trein voor gezinnen met kinderen nog leuker maken. Daarom lanceren we opnieuw een spelpakket voor onderweg.

Lees meer

Ontdek onze flexibele kantoorruimten

Werken terwijl je op de trein wacht? Vergaderen tussen twee reizen door? Het is allemaal mogelijk.

Lees meer

Een pakje sturen en ontvangen in een station

Via de pakjesautomaten van Bpost kan je in verschillende Belgische stations vandaag ook een pakje laten leveren of versturen. Handig, eenvoudig en veilig.

Lees meer
5.

Reis nog comfortabeler

We denken elke dag na over wat we nog kunnen verbeteren aan onze dienstverlening en je reiservaring. Zo reis je steeds vlotter en aangenamer met de trein.

Begin je vliegreis op de trein naar Brussels Airport

Gemakkelijk, filevrij én ontspannen aan je vliegreis beginnen? Dat kan met de luchthaventrein! Vanuit vele Belgische stations geraak je rechtsreeks of met één overstap in Brussels Airport. Als dat geen ontspannen begin van je vliegreis is!

Lees meer

Met de trein reis je slimmer naar Antwerpen

Reis je veel in en rond Antwerpen? Verlies je niet graag tijd in het drukke Antwerpse verkeer? Dan is de trein zeker iets voor jou.

Lees meer

Meer treinen om van a naar beter te reizen

Vanaf 10/12 breiden wij ons aanbod uit. Ontdek vanaf nu wat er voor jou verbetert.

Lees meer

Meer ontdekken tijdens je dagelijkse rit

Om je als trouwe reiziger te bedanken, hebben we de niet zo alledaagse dingen op je dagelijks traject vastgelegd. Zo beleef je die rit vanaf nu nét iets anders.

Lees meer

De S-trein, voor Brussel en zijn omgeving

Reis je veel in en rond Brussel? Verlies je niet graag tijd in het Brusselse verkeer? Dan is de S-trein iets voor jou.

Lees meer

Nog meer comfort en ruimte met de nieuwe M7 treinen

Meer en meer mensen nemen de trein. En wij groeien mee met het aantal reizigers. Vanaf 2018 zal je niet minder dan 90 M7-dubbeldektreinen zien op de sporen.

Lees meer
6.

Ons contacteren is nu nog makkelijker

Heb je een vraag? Wil je een attest aanvragen? Of gewoon iets met ons delen? Laat het ons zeker weten! En we maken het je gemakkelijk, want je kan ons op vele manieren bereiken: telefonisch (02 528 28 28), per e-mail en via verschillende sociale media.

Er staat een Social Media team voor je klaar

Heb je een vraag, een klacht of wil je iets weten over het treinverkeer? Ons social media team staat voor je klaar.

Lees meer

Je reizigersattest in een klik

Het reizigersattest is een document dat je aankoop en betaling bewijst van abonnementen bij ons. Je hebt het nodig voor de boekhouding, fiscale administratie, etc.

Lees meer
7.

De trein van morgen

Hoe zal je morgen reizen? Wat ontwikkelen we vandaag om onze diensten nog te verbeteren? En hoe kan jij als reiziger ons daarbij helpen? Kom meer te weten over onze projecten en onze langetermijninitiatieven.

Van A naar Beter: onze projecten

We doen er alles aan om nog duidelijker te zijn naar onze reizigers toe. Investeren in jou, goed luisteren en je reiservaring verbeteren. Het behoort allemaal tot onze prioriteiten.

Lees meer

Ontdek "Klant-Centraal", onze Customer Experience Lab

We werken permanent aan de verbetering van onze diensten. En de mensen die ons daar het beste mee kunnen helpen, zijn de reizigers zelf.

Lees meer